Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-04-2009, 23:39   #5 (permalink)
halille

Tecrübe Puanı: 0
halille Seçkin bir yolda.

Daphne ben DSİP'in Ergenekon'un işleyiş sürecine ve kimler tarafından savunulduğuna dikkat etmesi gerektiğini söylüyorum. Dediğin şeyleri pek alakalı bulmadım, Türkiye'de solun kemalizm etkisinde olduğuna ve CHP'yi sol olarak tanımakla ya da CHP'nin Ergenekon ile alakası olduğuna dair bir söz söylememişim. Genel parti politikasını ben de gayet iyi biliyorum, genel parti politikasını anlatarak DSİP'in Ergenekon konusundaki tutumunu sağlamlaştırmayı da doğru bulmuyorum.

Ergenekon sonuna kadar gitmez. Ergenekon'un bahsettiğim süreçle yani 12 Eylül ve Kürt hareketini sebep göstererek çeteleşen ordu, polis veya jandarma teşkilatlarıyla (kontrgerilla) alakası yoktur. Ergenekon, AKP'ye karşı düşünülen bir "ulusalcı" darbenin önünü kesmek için hazırlanan bir soruşturmadır. Ve bu darbenin önünü kesmeye çalışırlarken, sivil toplum kuruluşları dahil CHP, ulusalcı kanada yakın herkesi içeri alıyorlar; konuşmalarını dinliyorlar. İşin medya ayağını tasviye etmeye çalışıyorlar. Yani sadece darbe planlayanlara karşı yapılan bir hareket değil bu. Ve bunlar yapılırken bir sürü anti-demokratik yaptırım göze çarpıyor, Cumhuriyet mitinglerine giden insanların slogan attıkları için yargılanmasına varıyor bu işler. (Oldu gerçekten bu 3 kızı yargıladılar ADD'li, Erol Manisalı'yı telefonda akıl verdiği gerekçesiyle gözaltına alıyorlar, tüm telefonlar dinleniyor, korku yaratma stratejisi izliyorlar)

Daha önceki yazdığım cümleyi tekrar söyleme ihtiyacı duyuyorum bu noktada. Bu ülkede liberal bir tek parti iktidarının yaptığı her işin muhalif sesleri susturmak için yapıldığını unutulmamalı.

halille isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla