Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2009, 01:25   #11 (permalink)
Devrimci-Militan

Tecrübe Puanı: 0
Devrimci-Militan Seçkin bir yolda.

ARKADAŞLAR BU YAZIYI OKURSANIZ KONU DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR

bu yazı dediğim gibi bir örgüt bildirisidir.internette haberlere bakarken yakaladığım bi bildiri.yani alıntıdır.dev-genç militanları denilen bu örgüt kaç kişiden oluşmaktadır eylemleri nelerdir kimleri destekler hiçbir şey bilmiorum.bu yazıyı buraya taşımamdaki amaç tartışma ortamı yaratıp doğrusunu ve yanlışını ortaya koymaktı.

yanlışlar ortadadır; örgütler hakkında eleştiri yapmak serbesttir.fakat aşağılayıcı bir yöntemle yapılması devrimci ahlaka uymaz.herhangi bir örgütün gerek teorideki gerek pratikteki boşluğunu elbette eleştirmekte özgürsünüz.ama dediğim gibi kullanılan yöntem yanlış.bu arkadaşların yazısından anladığım kadarıyla eleştirdikleri en önemli şey; pkk'nin 'politik askeri savaş' çizgisi.belki pkk'nin silahlı,bombalı eylemlerinden belki de kendi ideolojilerinden kaynaklanan bir sorun,bunu tahlil etmek açıkçası biraz zor.çünkü bir eylemin haklılığını tartışacaksak bu eylemin oluşmasındaki sebepleri,yani geçmişi de göz önüne almamız gerekir.bu da bir araştırma gerektirir.diğer bir yakaladığım nokta ise; herhangi bir devrimci örgütün bağımsız değil de pkk'ye bağlı olması (mlkp,devrimci karargah).aslında bu konu da ben de bir şeyler sölemek istiyorum.ben de mlkp'nin tamamen pkk'yi desteklemesi (örgütsel bakımdan) yanlıştır.ideolojik bakımdan desteklenebilir.fakat mlkp ayrı bir örgüttür ve kendi faaliyeti,örgütlülüğü,merkezi ideolojisi vardır.devrimci karargah da böyledir.(devrimci karargahtan bahsetmeden önce devrim şehidi Orhan YILMAZKAYA'yı saygıyla anıyorum,YILMAZKAYA Ölümsüzdür !)

devrimci karargah'ın kendine özgün eylemleri olmuştur en büyük eylemleri akp binasının tahrip edilmesi ve ordu bölgesine havan saldırısı.devrimci karargah bu eylemleriyle kendini çok açık bir şekilde ifade etmiş,Mahirler'in çizgisinden yürüdüklerini göstermişlerdir.fakat yukarıda da belirttiğim gibi isterdim ki tamamen bağımsız bir örgüt olsun.kendine ait tabanı ve örgütlülüğü olsun.baktığımız zaman az da olsa bi pkk tabanı görüyoruz.aslında yapılması gereken bağımsız bir örgüt olmak ve iki örgütün birbirini ideolojik tabanda gerek silahla gerek teoriyle savunması.örneğin; bugün Orhan Yılmazkaya öldürüldüğünde PKK'nin ak parti binasını veya emniyete ait bir alanı bombalaması bugün faşistlere ve emperyalistlere çok büyük bir cevap olabilirdi.fakat bu yapılmadı bildiğim kadarıyla.devrimci dayanışma Orhan'ın ölümünden sonra büyüdü evet,ama silahlı eylem düzenlenmesi gereken zamanda,Orhan katledildiğinde,bir tepki eylemi gerçekleştirilemedi.benim gördüğüm eksik bunlar,bu konuda.

diğer bir sorun da; bu arkadaşlar kapalı bir mekanda kuruluşu ilan etmişler.fakat devrimci bir örgüt,kuruluşunu bir eylemle,faşizme ve emperyalizme darbe indirecek olan bir eylemle duyurur.Parti-Cephe aslında tam da bu çizgidedir.tam Parti-Cephe bitti sandıkları zamanda yeni bir eylemle faşizme,emperyalizme karşı hala ayakta olduğunu gösterir.faşizme karşı verilecek en büyük cevap,faşistlerin tüm saldırılarına rağmen hala örgütün ayakta olduğunu,faşizme karşı savaşı sürdürmekte olduğunu göstermektir.

benim söyleyeceklerim bu kadar umarım konu daha iyi anlaşılmıştır.eğer bütün arkadaşlar gördüğü eksikleri aktarırsa eminimki bu tartışma verimli olucaktır.fakat söylemek istediğim son bir şey daha var;olur ya bu örgüte üye olan biri çıkar.eğer birisi savunma yapacaksa lütfen somut tahliller yapsın.bi örgütü değerlendirmek için mutlaka 'somut durumların somut tahlilini' yapmak gerekir diye düşünüyorum..

Konu Devrimci-Militan tarafından (06-02-2009 Saat 01:27 ) değiştirilmiştir.
Devrimci-Militan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla