Alıntı:
| ulus olmak için yalınız dil birllii deiğildir 1
ulusolmanın kosulu ekonomiktır 2
kürce konuşuyoruz diye size kimse ulus hakı tanımaz.
bizde makodonyadan geldik halen makadonca bulgarca ve salvca konuşuyoruz
cerket tatar slavca konuşuyor ayrıca türkce var .
ne yapalım şimdi bizdemi ulusal devlet istiyelim.
kadıki kaç kür bölgesi aynı dili kulanıyor .
kafadan sıkmayın kürt milliyetcileri kendinizi yormayın bu yolda. gelin sosyalizim için kafa yorun. sosyalizim bölücülük değil cünkü komunizimn bir ayağıdır
azınıza almışınız kürt öbür türk faşisteleride almış ağıların türk ne olacak ne istiyoruz biz önce kendinizi olcün sern ben kimiz.
lafa geldinizmi enternasyonal işe geldinizmi kürt türk devrimci olmayı önce becerin .her iki tarafın yani türk kürt faşistliğini yapmayın.
ayrıca syın kürcüler önce ağlaran despot gelenekten kendinizi nasıl kurardınızda ,kendinize ulasal bağımsılık istiyorsunuz? biz türk solu sizin haklarınızı savunark ,biz türk solumu hata yaptık. kendinişze gelin önce kendi koşullarınızı iyi değerlendirin siz kürtseniz türk düşmanı olmasınız biz türksek kürt düşmanı olamayız sorun ulusal sorun yoksa kürdistan hayali ile çıkıp abd kuklası pkk olur. aslında halklara enbüyük zarı veren abd uşağı pkk dı bu böyle bilesiniz. ayrıca PKK yı kınıyorum zavlılar geri adım ata ata ne istedikleri bile değil. aşiretlere karşı niye savaşamıyorPKK ? PKK emperyalizmin bir oyuncağı oldu halen fark etmedinizmi.fark etmediyseniz yazıklar olsun. siz sosyalizim adın bir daha konuşmayın bundan sonra çok daha ağır alternetifler sunarım. bu PKK sayesinde türk ve kürt halkı üstüne gericilik ve sivill faşistler palazlandı.ne yararı oldu pkk nın tüm halkın dahada yoksulaşması kan üzerinden para kazanmak istiyen insanların işine yaradı. kürt realitesi tamam kabulumdür,amapkk asla. pkk yı savunan varsa acıca görüşlerini acıklasın.
PKK YI SAVUNAN YERDE BEN YOKUM ACIKSANA. |
Öncelikle solun türk'ü kürd'ü olmaz.Sol enternaasyolneldir.Demişsinki :"biz türk solu sizin haklarınızı savunark ,biz türk solumu hata yaptık." gerçekten çok yazık.İşte milliyetçiliğe bulaşmış bir yazı.Sol ezilen halkları sonuna kadar savunur.Deniz Gezmiş:Bu ülkede en çok ezilen Kürtlerdir.Hiçbir ulusal hakları tanınmamıştır."demekte ve Kürtler'e her zaman sahip çıkmıştır.İ.Kaypakkaya:Gerekirse Kürdistan'ın özgürlüğü için savaşırım"demiştir.
Demişsinki komünizm bölücülük değildir.Ben "Tek Ülkede Sosyalizm"'i savunurum.Günü geldiğinde dünyada tek ülke dünya tek bayrak kızıl bayrak tek ırk insan ırkı kalacak.İsteyen herkes kendi dilini görebilcek.
".Türkler daha Azerbeycan'da bile değilken o bölge Kürtlerindi.1920 meclis kaynakları osmanlı kaynakları heryerde K.Kürdistan deniliyor o bölgeye.Bu milliyetçilik değildir.Kurtuluş Savaşı'dır.Eğer siz derseniz:"Gelin türk olarak yaşayın"Kürtler de der:"Siz zamanında yunan,ingiliz sömürgesinde yaşadınız mı bizde sizin sömürgeniz olmıyacaz!!!"
"Kürt milliyetçileri" Türkler Kurtuluş Savaşında milliyetçilik yapmıştır.Her ezilen ulus gibi.Vietnam,K.Kore,Küba gibi.Kürtler'de hakları çiğenen bir ulus olarak milliyetçilik yapacaktır,doğaldır.
Hem devrimci olunuğ hep de bu oligarşinin ayakta tuttuğu birlik savunulmaz.
Pkk konusunu genilince evet Pkk'nin eleştirilcek birsürü yönü var.
Pkk kurulduğunda Marksist-Leninist'ti.Kürt İşçi-Köylü'sünün hem patron ve ağalara hem faşist TC'ye karşı kurtuluşunu sağlamaktı.Ama sonra saptı.Doğru Perinçek ve bikaç kişinin de etkisiyle kemalizme,burjuvaya bulaştı.İçine Cia ve Mit ajanları sızdı.TDKP,DHKP-C,Tikko'ya saldırdılar.
Yaşasın Marksist-Leninist Türkiye!!!!!!!
Yaşasın Marksist-Leninist Dünya!!!!!!!!
Sevgilerle