Alıntı:
| 1-) bende cevabımı o konuda veririm.
2-)ezilen ulus yerine gaza gelen ulus ayaklanması olmasın!ingilterenin böl yönet anlayışına göre çıkarılan bi ayaklanmaydı.tıpkı koçgiride olduğu gibi.
3-)türklere hasta adam lakabı türkleri çok sevdiklerinden takılmadı.anadolunun parçalanması ve türklerin yok edilmesi için yapılan planlarda belli.imparatorluk döneminde emperyalist ülkelere tanınan kapütülasyonların yerli esnaf üzerindeki etkisi belli.kadınlara değer verilmemesi.bunlar türklerinde yıllardır ezildiğini kanıtlar umarım.Ayrıca mustafa kemal lenin e yoldaş lenin diye mektup yazmasına rağmen sosyalist bir anlayışı benimsememiştir.bu nedenle hitlerin o sözleri mustafa kemal in ırkçı olduğunu kanıtlamaz. ki mustafa kemal e ırkçı demek 68 kuşağına yapılacak bir hakarettir.
4-)grevler yasaklanmadıda işçiler ülkesinin en ihtiyacı olduğu dönemde greve gittiler mi! bak negüzel diyosun ülkesini inşa ettiler diye bizde ise en ihtiyacımız olduğu dönemde grev yaptılar!
5-)lafım direk sana değildi son zamanlarda bazı yazılara sık rastlıyorum 68 kuşağından kemalist olduğu için faşist damgası vurulan ondan söylüyorum.Açıkça söylemek gerekirse denizide mahiride sinan ıda çok iyi tanırım.iboyu çok iyi tanıdığım söylenemez.şunu belirtiyim ister kabul edin ister etmeyin 68 kuşağındaki gençleri çoğu kemalizmede sahip çıktı ve mustafa kemal e saygı duydular. denizlerin yaptığı mustafa kemal yürüyüşü,denizin babasına yazdığı mektup,mahirlerin mustafa kemal büstü nöbeti, devgenç in mustafa kemalciyiz pankartı ve o dönemde ellerde taşınan pankartlarda yer alan yazılar bunun en büyük kanıtını oluşturur. SİNAN ın çok sağlam bir maoist olduğunu biliyorum(ki nurhakta bile yanında maonun kitapları vardır.).ayrıca o dönemin en büyük teorisyeni olduğuda kesin.denizlerin yanına katılmasının nedenide okuldan kurduğu yakın arkadaşlıktır.keşke iboda onlara katılsaydıda daha güçlü bi direniş gerçekleştirebilseydik.
6-)k.kore nin dimdik ayakta olma nedenini bi araştır istersen. ayrıca mustafa kemalden sonra baştakilerin hatalı politakaları yüzünden kapitalizm oluşmuştur.
7-)a)evet bu yaptığı en büyük hataydı ama köylüde başkaldırmadı çünkü yüzyıllardır bu düzen böyleydi.unutmayalımki 21.yüzyılda bile hala ağasına tapanlar var...
b)sıfırdan ülke kuruyorsunuz, halkın bütün sosyal hayatı değişiyor,okuma yazma bilenler yüzde 1 lerde,üstelik devletinizin ne parası var nede üretim gücü.yani gayet bormal bişeydir bu.zaten burda biz mustafa kemal e sosyalist falan dediğimizde yok .sadece diktatörmüydü değilmiydi onu tartışıyoduk.
c)devletin hiçbir geliri yoktu.osmanlıdan kalan borçları bile zor ödüyolardı. onedenle o dönem de özel sermayenin desteklenmesi normaldi.
d) sscb de yada k.korede yada çinde rejim karşıtı partiler açılıp özgür şekilde konuşturuluyorlarmıydı.ayrıca şeriattan yeni kurtulmuş bi halk heran galeyana gelip ayaklanan bi halk vardı o günlerde.kolay değil insanlar 600 yıl padişahlık sisteminde yaşadılar.buyüzden mustafa kemal in o dönemde çok zorluklar altında kurtardığı ülkeyi birlik içinde tutması gerekiyordu.onun için bunlarda normaldir.
e)mustafa kemal türkiye halkı oluşturmak istemiştir.çünkü kendisi çok iyi bilmektedir ki gelecekte bu topraklarda ulus çatışmaları olacaktır.kürt ulusunu inkar etmemiştir.sadece türkiyelilik kavramını bütün anadoluya yerleştirmek istemiştir.nutuk a baktığımız zaman kürdistan ve kürt kelimelerine sıkça rastlayabiliriz.ama kürtçeyi yasaklaması yanlıştır.
baskın oranın birgün gazetesine verdiği ropörtajda pkk ya küfür etmediğini okumuştum.eğer küfür ettiğine dair elinde bi yazı varsa siteye eklersen bende bilgilenmiş olurum. |
1-)Tamam orda tartışıyoruz.
2-)Kürt halkının ezildiği için ayaklanmıştır.Hiç kem küm deme.Onun bunun desteği farketmez sonuçta haklıdır.
[Sadece Üyeler Linki Görebilir Üye Olmak İçin Tıklayınız]
3-)Ezilen ulus kendi ülkesindeki başka bir hakim ulus tarafından dışlanıtsa veya dış bir kuvet tarafından işgal edilirse olur.İkincisi o hasta adam falan osmanlı'ya deniyordu.
4-)Bizim amacımız işçi sınıfnın örgürlüğüdür.SSCB'de işçiler iktidarda olduğu için ne grev vardı ne de başka birşey.İşçiler kendi ülkelerini inşa ettiler.O dönemde İşçiler ayaklandı çünkü işçi sınıfı iktidarını kurmak için M.Kemal'in kurduğu burjuva iktidarını yıkmak için.
5-)Eğer Deniz'ler onları yapmasaydı destek bulamazlardı.Ben Denizlerin kemalist olduğuna asla inanmıyorum.Hiç bir kemalist idam edilirken Yaşasın Marksist-Leninist düşünce diye bağırmaz.Ve kurdukları TDKP kemalizmi çok sert eleştiriyordu.Denizler sempatiyi daha il başladıklarında duymuştu.Tıpkı senin gibi benim gibi her yeni sosyalisttin yeni başlarken kemalist refleksleri olur.Hem zaten 68 kuşağı teoride değil partikte devrimciydi.
6-K.Kore niye dimdik ayaktaymış anlat bakalım?
7-)
a-)bu onun hatası değil düşünce yapısıydı.Ve köylüler kaldırdı.Dersim'de Koçgiri'de savaşan ağalar değil köylülerdi.İşçiler'de kaldırdı ve katledildi.
b-)Tama burda anlaştığımıza sevindim sosyalist değildi.Ama zaten sosyalistse proleterya diktatörüdür değilse burjuva dikatörü kemalde burjuva diktatörüydü.
c-)Tabi kapitalist bir borsacıya göre normaldir.Ama biz sosyalisttiz.Bizim açımızdan bakarsan bu M.Kemal'in kapitalist olduğunu açıklar.
d-)Evet iki rejim vardır.Bizim rejimimizde proleterya diktatörlük uygular ama M.Kemal ve diğerlerininkinde burjuva diktatörlük uygular.Biz sosyalist olduğumuz için 1. yi savunuyoruz.
e-)O kelimelerin çoğu sansürlenmiştir.1920'de Meclis tutanakların'da Kürdistan diye geçen bölge sonra yavaş yavaş tasfiye edildi.Kürtçe'yi yasaklaması onun yanlışı değil düşünce yapısıdır.
Dağa çıkan hayvandır demiştir kendisi.Sadece Pkk'ye değil MKP,Tikko,MLKP ve birsürü örgüte demiştir.Bu yüzden Cepheliler sevmiyor zaten onu.
Ab'ye de evet diyen biridir kendisi.
Ama doğru ve güzel tespitleri var aradabir.Güzel bir sözü daha var:
Milliyetçilik kendi ulusuna zarar vermektedir.Çünkü karşıt milliteçiliği tetikler.
Ama birtek katılmadığım yan var oda ezen ve ezilen ulus milliyetçiliğinde bu farklıdır.
[Sadece Üyeler Linki Görebilir Üye Olmak İçin Tıklayınız]